Saturday, September 28

Wedding prep part 2 : nikah attire

sebenarnya mie tak suka nak post pasal wedding preparation
untuk update blog, sebab
macam segan la nak cerita kat orang..
rasa macam kecoh2 pulak..huu

tapi.. mie sendiri masa nak settle kan hal-hal kahwin,
memang banyak refer blog-blog bride-to-be
dari tips beli kain, hantar tailor or designer, doorgift,
etc.. semua google jer blog..

even jadi silent reader rasa macam saya perlu terima kasih..
and somehow rasa mie perlu share apa yang mie tahu
untuk orang lain pulak boleh refer2.

even tak tahu siapa akan baca, but tengok stat pasal prada lace
ramai rupanya tengok.. so rasa berguna jugak post..haha

so ni just nak share pasal kat mana and siapa mie send
my nikah attire.
cari mie cari tailor ni sebenar by intagram.
mie search #bajunikah xsalah mie.
so tengok gambar disitu..terjumpalah baju dari Jueliz tailor nih..
tengok macam ok jahitan..

Kebanyakan blog yang mie baca kata ok hantar dekat medan mara..
but mie macam tak terpergi..
but one day try2 review harga tailor tu
macam ok..
nekad dengan encik tunang g try tengok je..
dia ok..

first time datang tu main redah je and sepatutnya tutup..
but owner greet je kami..
alhamdulillah ^_^

and bila mula discussion..
serius rasa macam
eh ingat tailor2 biasa je..ye dik nak baju ape..
but noo..
dia suggest pakai yg macam mana based on material 
yg dah ade.. since kain tu dah beli time tunang..
and prada lace dah terbeli awal..

sebenarnya mie xkesah pun..
macam mana pattern baju as long as
kemas outcome and xrasa pelik kita pakai..
and yang sangat sangat penting bagi mie..
especially baju kawen ni..
siap on time or lebih awal..

trauma baju bertunang xsiap2..
last2 dapat kain balik..
in the end beli jubah dekat Ampang Park..

so kahwin xnak stress macam harituu.. 

so far baju mie katanya baru siap satu..
satu lagi tengah buat..
memang janji bulan 10..
so tengoklah next week ke..
harap2 oklah hasilnya..
aminn..

nah mie nak tunjuk sikit2 hasil dari 




2 comments:

Anonymous said...

Salam dear,

nak tanya siket.
haritu saya pun ada tergoogle pasal jueliz tailor ni.

so nak tahu dari segi harga dia murah x?

Thanks ye for help

-Yan-

mimiemonImagination said...

Salam yan
sorry baru perasan comment sebab busy preparation

pricenya for me sangat ok..

my review is biasanya if wed dress start from rm4xx.. yg dia saya dapat less la..

but depends on design and keperluan macam beading, lining, chiffon beaded..

but my dress, satu dress pricenya less than rm300.. (without veil) ^_^

and utk tailor yg reti buat design for me its quite cheap.. ^_^